U Kusiću održani “Miholjski susreti sela”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BELA CRKVA – Manifestacija “Miholjski susreti sela” pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Bela Crkva održana je u selu Kusić. Cilj ove manifestacije je da se sačuva tradicija u selima i podstaknu mladi da ostanu na svojim ognjištima.

Vredne domaćice svih udruženja žena sa područja opštine Bela Crkva pripremile su domaće specijalitete autentične za banatsku kuhinju,a održano je i takmičenje za najbolje vanilice. Članovi KUD „Vukomir Vidić – Uča“ prezentovali su publici stare zanate i alate, kao i narodne nošnje i običaje.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić koja je istakla značaj očuvanja narodne tradicije kroz ovu manifsetaciju, koja se, po prvi put, održala u naseljenom mestu Kusić.

“Dok negujemo našu tradiciju i sećamo se naših običaja i naših predaka, dotle ćemo i mi postojati i naš identitet. Nadam se da će „Miholjski susreti sela“ postati tradicionalna manifestacija i da ćemo narednih godina predstaviti autentičnosti i bogatstvo ostalih sela naše opštine”, rekla je Simić.

U kulturno umetničkom programu, osim domaćina KUD “Vukomir Vidić –Uča“ nastupali su KUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova i pevačka grupa „Krajani“ Češke besede Bela Crkva.

Po glasovima žirija, najukusnije vanilice predstavila je Jelena Elek, članica udruženja „Vredne ruke Bele Crkve.

Tagovi:

Pročitajte još: