U Kuli, Crvenki i Sivcu preventivni pregledi karcinoma dojke i kardiovaskularnih oboljenja

plakat
KULA – Opština Kula, u saradnji sa Udruženjem ,,Žena uz ženu“, organizuje besplatne ultrazvučne preglede dojki.

Pregledi će, osim u Kuli, biti organizovani i u Crvenki i Sivcu. Pregledi će se obavljati između 12 i 18 časova, ispred Doma kulture u Sivcu 28. septembra, ispred Doma kulture u Crvenki 29. septembra i u Kuli 30. septembra, a pregled mogu obaviti žene starosti do 45 godina.

Direktorka Doma zdravlja Kula, Vesna Tomić, pozvala je žene da dođu na pregled i naglasila da će svi potencijalno sumnjivi pacijenti u utorak, 3. oktobra od 14 časova, moći da se jave na pregled, kako bi se na taj način skratila procedura zakazivanja i čekanja u redu:

,,Što se tiče preventive u pogledu preventivnih pregleda karcionoma dojke, biće organizovani tako što će se pokriti mogućnost pregleda stanovništva u Sivcu (28. septembra) i Crvenki (29. septembra), tako da zainteresovani mogu da se jave tamo. Biće obezbeđeni karavani pokretnih mamografa, a 30. septembra biće dostupni na nivou Doma zdravlja u Kuli, s tim što ćemo imati pomoć kolege hirurga, doktora Kosanovića iz Opšte bolnice Sombor, a svi sumnjivi i potencijalno sumljivi pacijenti će u utorak, 3. oktobra od 14 časova moći će da se jave na pregled i na taj način skratićemo proceduru zakazivanja i čekanja u redu kod lekara“.

Ona je najavila i preventivne preglede u sklopu kardiovaskularnih bolesti koji će biti organizovani 2. oktobra od 10 časova:

,,Preventivni pregledi u sklopu kardiovarskularnih bolesti biće organizovani 2. oktobra u 10 časova, od strane dr Predraga Radulovića, subcpecijaliste kardiologije, čime se omogućava dostupnost kardiologa samom stanovništvu opštine Kula. Dom zdravlja se trudi da u svakom pogledu pobolja kvalitet zdravstvenih usluga i dostupnost određenih specijalnosti i subspecijalnosti kako bi se adekvantno obavio pregled stanovništva“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: