U kratkom roku Glogonj dobio čak 7km asfalta

PANČEVO / GLOGONJ – Glogonj kod Pančeva u veoma kratkom roku dobio je čak 7km aslfata u sedam ulica zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva u oblasti uređenja putne infrastrukture.

Maja Vitman, gradska menadžerka u pratnji predstavnika MZ Glogonj obišla je radove u Ulici 4. oktobra, gde je rekla da je veoma zadovoljna onim što je urađeno i najavila da će u Glogonju biti još radova u narednom periodu.

 

 

„U toku su radovi u Mesnoj zajednici Glogonj gde je u toku asfaltiranje ulice 4. oktobra čija je dužina 700 metara. Na osnovu zahteva Mesne zajednice prema prioritetima do sada je urađeno 7 km asfalta na teritoriji celog Glogonja. Putem javno-privatnog partnerstva za uređenje putne infrastrukture uradili smo sedam ulica u Glogonju. Ove investicije su od velikog značaja za sve meštane Glogonja i drago nam je da smo ispunili dato obećanje u prethodnom periodu. Dela govore da obećano ispunjavamo. Pored ulice 4. oktobra u trećem krugu radova asfaltirali smo i ulicu 8. marta u dužini 1.300 metara i deo ulice 29. novembra u dužini od 300 metara. Samo u ovom krugu radova Glogonj je dobio blizu 2,5 km novog asfalta. Ovde ne stajemo. Ima još dosta toga u Glogonju da se radi. Pripremamo potrebnu dokumentaciju i u skladu s uslovima i mogućnostima nastavićemo s radovima“, rekla je Maja Vitman.

U prve dve faze radova u okviru javno-privatnog partnerstva u Glogonju su asfaltirane ulice Mlinska, 1. maja, JNA, od Ulice Oslobođenja do nasipa na Tamišu i Proleterska.

 

 

Slavko Jovanovski, predsednik MZ Glogonj potvrđuje da se dinamika radova odvijala prema planu i da su radovi izvedeni onako kako je i najavljeno.

„To su značajne ulice za naše stanovnike i ovo će podići kvalitet života naših sugrađana. To su investicije koje su naši sugrađani čekali možda i više od pola veka. Ulice su bile kaldrmisane. Kaldrma posle ovih radova u Glogonju definitivno postaje prošlost. Ostaje da se urade još neke ulice koje su pod struganim asfaltom, baš kao što je bio slučaj i sa ovom ulicom 4. oktobar i delom ulice 29. novembar. Imamo čvrsta obećanja od gradskih vlasti da će i te ulice u skorijem vremenskom periodu biti asfaltirane. Kompletna slika našeg mesta značajno je promenjena na bolje za samo godinu i po dana“, rekao je Slavko Jovanovski.

 

Ulica 4. oktobra u Glogonju

Na teritoriji grada Pančeva za samo 18 meseci asfaltirano je 138 ulica u gradu i naseljenim mestima čime je dobijeno 66 km novog asfalta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: