U Kraljevu cena od 765 din/kg za telad SM rase težine do 160 kilograma

BEOGRAD – Na pirotskoj pijaci dominira cena žive stoke u iznosu od 600 dinara po kilogramu, dok su u Kraljevu telad SM rase telesne mase do 160 kilograma mogla da se kupe po dominantnoj ceni od 765 dinara po kilogramu.
Otkupna cena krava za klanje bila je niža u odnosu na predhodni period u klaicama na području Pirota i okolnih mesta pošto je dominirao iznos od 300 dinara po kilogramu, navodi portal Agropress.
Na pijaci žive stoke u Kraljevu tovni bikovi SM rase i telesne mase preko 500 klograma mogli su da se kupe po ceni od 340 dinara po kilogramu, krave za klanje po ceni od 260 dinara po kilogramu i priplodne junice čija je dominantna cena iznosila nepuno 200.000 dinara po grlu.
  Dominantna otkupna cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma iznosila je 750 dinara po kilogramu u klanicama na području Mačvanskog regiona.
Pored njih vršen je otkup tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma po dominantnoj ceni od 355 dinara po kilogramu.
Pored njih vršen je otkup teladi SM rase po dominantnoj ceni od 650 dinara po kilogramu i tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma po ceni od 400 dinara po kilogramu.
Klaničari sa područja Braničevskog regiona protekle su sedmice vršili otkup tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma, po ceni od 550 dinara po kilogramu, telad SM rase po ceni od 550 dinara po kilogramu i krave za klanje kod kojih je dominirao iznos od 220 dinara po kilogramu.
Na pijaci žive stoke u Požarevcu zabeležen je pad prodajne cene tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma u odnosu na predhodni period.
Klaničari sa područja Nišavskog regiona po nižim su cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma pošto je dominirao iznos od 370 dinara po kilogramu.
Protekle su sedmice jagnjad i ovce bili skuplji u klanicama na području Podunavskog regiona, dok je otkupna cena šilježadi bila niža.
Dominantna cena jagnjadi iznosila je 390 dinara po kilogramu, ovaca 160 dinara po kilogramu, dok je najčešća otkupna cena šilježadi iznosila 240 dinara po kilogramu.
Najčešća otkupna cena jagnjadi dostigla je iznos od 500 dinara po kilogramu na pijaci žive stoke u Nišu, što ukazuje na rast u odnosu na predhodni period.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.