logo transparend vojvodina uzivo

U Kragujevcu proglašena vanredna situacija zbog poplava

KRAGUJEVAC – Na teritoriji Grada Kragujevca danas je zbog poplava proglašena vanredna situacija.

Nakon obilaska terena, na predlog komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, održana je telefonska sednica Štaba i proglašena vanredna situacija na teritoriji grada, kako bi se u što kraćem roku i prema prioritetima pomoglo građanima da saniraju pričinjenu štetu, objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Nakon obilnih padavina i poplava koje su u četvrtak uveče zadesile Kragujevac, ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih preduzeća Šumadija i Vododvod rade na saniranju štete na teritoriji grada, ali i na seoskom području u Masloševu i čitavom potezu ka Stragarima.
Tim povodom komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić sa načelnikom Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoranom Kočovićem obišao najugroženija područja i domaćinstva u naseljima Palilile, Korićani, Grošnica i Erdeč.

Jedna od najkritičnijih lokacija je Levačka ulica u naselju Palilule, gde vatrogasci spasioci preko 30 sati crpe vodu iz stambenih i drugih objekata.

Taj posao je, kako se navodi na sajtu, pri kraju, a sledeći korak je saniranje štete na infrastrukturi i objektima uz pomoć gradskih preduzeća Šumadija i Vodovod i kanalizacija.

“Donjomalska ulica u Korićanima je jedna od preko 200 gde je prijavljen problem. Nanosi vode sprali su čitavu tamponsku podlogu i napravili kanale. Sve ekipe javno komunalnih preduzeća Vodovoda i Šumadije su na terenu, kako bi se što pre ulice vratile u prethodno stanje i omogućilo meštanima da normalno funkcionišu“, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Dodao je da kuće nisu ugrožene kuće i da mu je drago što na terenu vidi ljude koji su se priključili radnicima „Šumadije“.

“Svaka čast meštanima, među kojima ima i vremešnih u osmoj deceniji, a koji daju sve od sebe da što pre prevaziđu ovu situaciju“, istakao je Dašić.

Prema rečima Zorana Kočovića načelnika Uprave za vanredne situacije Kragujevac koliko od sutra, po prijavama građana kreću i komisije za procenu štete kako bi se nadoknadilo sve što je voda u prethodnim periodu oštetila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.