U Kovinu unapređeni kapaciteti Dnevnog boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVIN – Ustanova „Lasta“, uz dobijenu licencu za rad, formirana je proteklih dana u Kovinu, jer Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, pod okriljem Centra za socijalni rad Kovin, nije imao dovoljno kapaciteta.

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Kovinu, otvoren je 2016. godine i tada je, zbog malih kapaciteta, zaposleno stručno osoblje bilo na usluzi samo korisnicima iz Kovina.

Prošle godine je objekat proširen i renoviran, čime je data mogućnost boravka dece i mladih i iz naseljenih mesta. Novi prostor od 175 m2 je potpuno opremljen, toaletima, kuhinjom, ostavom za rekvizite i prostorom za fizioterapeuta, tako da sada raspolaže dodatnim kapacitetima za još dve grupe, pored dve postojeće.

Ujedno obezbeđen je i prevoz korisnika što roditeljima mnogo znači. Njihovo odvajanje od porodice na četiri sata dnevno omogućava i ostalim članovima porodice da to vreme iskoriste za neke druge aktivnosti i obaveze.

Jedan broj dece pohađa školu i oni će uz stručne radnike lakše savladavati nastavno gradivo. Drugi deo dece i starijih koji nije obuhvaćen nijednim vidom obrazovanja, će stručnu podršku iskoristiti u razvijanju veština čime će steći samostalnost za uključivanje u svakodnevni život.

U organizovanom boravku deca i mladi će vreme provoditi na kvalitetan način kako uz pruženu psihološku i pedagošku podršku , tako i kroz pomoć u socijalizaciji, uz edukativni karakter. U okviru Ustanove uz usluge dnevnog boravka za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju, omogućene su i usluge ličnog pratioca.

Tagovi:

Pročitajte još: