logo transparend vojvodina uzivo

U Kovinu predstavljena knjiga putopisa „Na kafi kod Šekspira“ Sanje Domazet

KOVIN – Spisateljica Sanja Domazet predstavila je sinoć zbirku eseja-putopisa u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu.

Knjiga „Na kafi kod Šekspira“ je svojevrsni omaž napisan u slavu putovanja, magičnih kuća poznatih pisaca, umetnika i drugih važnih istorijskih ličnosti koje je posetila ova spisateljica. Sanja pažljivo opaža detalje domova i ponire u dubinu ličnosti koje su u njima živele.

 

Foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

 

U kući Ane Frank uočava poster Grete Garbo, ali i Rembrantov i Da Vinčijev autoportret i tako saznaje za njenu sklonost ka umetnosti, pisanju, režiranju komada. Domazet čita emotivna pisma Milene Pavlović Barili, dok za Frojda kaže da je bio porodičan, voleo je život, dobro vino i hranu.

 

Foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

 

Reporterskim okom beleži i kuću Van Goga, Šekspira, Betovena, Mocarta, Kazanove, Ive Andrića, Ljube Popovića…

O knjizi je govorila i urednica Gordana Milosavljević Stojanović istakavši da je uvek zadovoljstvo uređivati Sanjine rukopise. Napomenula je da se njene knjige izdvajaju, jer tematski nude nešto novo, a kuće poznatih ličnosti opisane su iz novinarskog ugla.

 

Foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

 

Književno delo „Na kafi kod Šekpira“ u izdanju Službenog glasnika je ovenčano nagradom „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolji književni putopis u 2022. godini. Doživelo je dva izdanja, a u planu je i nastavak.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.