U Jabuci i ove godine održana manifestacija „Prolećni ručak“

JABUKA – U Jabuci je i ove godine održana manifestacija pod nazivom „Prolećni ručak“. Ovo jedinstveno okupljanje postoji od 2016. godine, s ciljem da stanovnici Jabuke, njihovi prijatelji i gosti, kroz druženje što bliže sarađuju.

Događaju je prisustvovalo više od 200 odraslih i dece iz sela.

Izletište „Skela“ na Tamišu u Jabuci ponovo je okupilo veliki broj žitelja ovog sela na jednom mestu. Povod za to bilo je održavanje 6. manifestacije pod nazivom „Prolećni ručak jabučkih udruženja“, koja od 2016. godine uspešno okuplja sva društva Mesne zajednice Jabuka i privrednike iz ovog sela, uz pauzu od dve godine zbog pandemije korona virusa.

 

Foto: MZ Jabuka

 

Predsednik saveta Mesne zajednice Jabuka Slobodan Ilić kaže da se na ovakvim događajima, uz druženje i muziku, najlakše stiču nova prijateljstva i saradnje koje Jabuci umnogome pomažu.

„Cilj ove manifestacije je okupiti ljude jednom godišnje, te sa njima razmeniti mišljenja i ideje. Na taj način se udruženja iz Jabuke zbližavaju, što kasnije može dovesti do saradnje i međusobnog pomaganja, što je sigurno veoma važno za naše selo. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali pozivu, gostima i JKP Vodovod i kanalizacija na podršci“, kaže Slobodan Ilić.

 

Foto: MZ Jabuka

 

Brojna seoska udruženja priredila su specijalitete kao što su pileća čorba, pasulj, butkice, krilca, kao i razni gulaši i paprikaši, sve to je deljeno besplatno, a Slobodan Ilić kaže da sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške privrednika iz ovog sela.

„Na početku je radio ko je šta mogao. Traktorima, kamionima i buldožerima smo čistili humus koji je bio u šipražju, nakon toga smo postavili stubove, pa donosili kontejnere, a usput sređivali sve okolo. Postavili smo i igralište za decu, teren za odbojku i fudbal na pesku, a sve uz veliku pomoć privrednika iz našeg sela. Još uvek nije sve sređeno, ali ubrzanim tempom radimo na tome“, rekao je Slobodan Ilić.

 

Foto: MZ Jabuka

 

Organizator manifestacije “Prolećni ručak jabučkih udruženja” je Mesna zajednica Jabuka, a u realizaciji učestvuju sva udruženja i privrednici s teritorije ovog mesta.

Pored udruženja građana u ovoj manifestaciji mogli su da učestvuju i ostali građani sa svojim specijalitetima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.