U Gradskom muzeju i Kulturnom centru obeležen Međunarodni dan deteta

VRŠAC – Povodom međunarodnog dana deteta, 20. Novembra, u Gradskom muzeju bio je održan promocija zbirke dečje poezije i slikovnice „Stihovanje ispod sunca“, autorke Mariane Stratulat.

Pred punom salom Konkordije, u organizaciji kreativne radionice „Smehuljci – VAU-ARS“, bio je priređen bogat interaktivni program za decu i odrasle, gde su deca koja pohađaju kreativnu radionicu recitovala pesme iz novo štampane zbirke.

Prisutnima se obratila autorka, Mariana Stratulat, pesnikinja i direktorka Novinsko izdavačke kuće „Libertatea“ iz Pančeva, koja je govorila o izazovima sa kojima se suočila prilikom pisanja pesama za ovu zbirku. Program je osmislila i vodila Verica Preda Prevera, a glavni akteri su bila deca koja su oduševila prisutne.

Publici se obratio i član Gradskog veća zadužen za kulturu – dr Trajan Kačina, a bili su prisutni i direktorka Gradskog Muzeja – Ivana Ranimirov, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine – dr Valentin Ardeljan, predstavnici medijskih kuća, pesnici, roditelji dece koja su nastupila i ljubiteji pisanih stihova.

Povodom Međunarodnog dana deteta, polaznici dramske sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ izveli su, u Kulturnom centru Vršac, kratki dramski prikaz „Znamenite žene naše prošlosti“. Ovim dramskim prikazom oživeli su lik i delo Isidore Sekulić, Anice Savić Rebac, Mileve Marić, Jelisavete Načić i Nadežde Petrović.

Dramsku sekciju čine učenice osmog razreda Teodora Đurić i Iva Radivojević; učenici sedmog razreda Iskra Graničarski, Nikolina Kampfer i Ivan Čejić, te učenici šestog razreda Luna Jevtić, Sara Marinković, Anja Sekulić, Katarina Grujić, Jana Zdravković, Teodora Galamboš, i Damjan Magurjan.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: