U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici dodeljena priznanja za najbolje sportiste u 2022. godini

SREMSKA MITROVICA – Gradska uprava za kulturu i sport u saradnji sa Sportskim savezom Grada organizovala je svečanost u Gradskoj kući, u čast onih koji su tokom 2022. ostvarili najbolje rezultate.

Nagrada „Sportista godine“ dodeljuje se za posebna dostignuća u oblasti sporta i to u sledećim kategorijama: najuspešniji pioniri, kadeti, juniori, seniori, najuspešniji klub, trener i profesor, a dodeljuje se i specijalna nagrada za izuzetan doprinos sportu, koja je ove godine pripala proslavljenoj atletičarki Dragani Tomašević.

Foto: mojgradsm.rs

Nagrada „Sportista godine“ pripala je kajakašu Bojanu Zdelaru, četvrtu godinu za redom, koji je postigao visoke rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za kultury i sport Vasilj Ševo, zaposleni u gradskom „Sportskom Savezu“, imali su pune ruke posla, kandidata je bilo puno, a samo su nijanse odlučivale ko će biti najuspešniji među uspešnima.

Foto: mojgradsm.rs

Načelnik Ševo je čestitao nagrađenima ističući da su oni dali sve od sebe da budu najbolji, a uz to, bili su promoteri sebe, svog rada, svojih klubova, kao i promoteri svog grada.

Sportistima i njihovim trenerima načelnik je poželeo mnogo uspeha u karijerama, a kako je istakao, oni koji zaslužuju pohvalu su i profesori. Gradska školska prvenstva zauzimaju visoko mesto na mapi školskog sporta Srbije, a ta prvenstva čine bazu iz koje dolaze sportisti u klubove sa teritorije našeg grada.

Foto: mojgradsm.rs

Načelnik Ševo je dodao da Sremska Mitrovica iz godine u godinu sve više ulaže u sport. Budžet je povećan i ove godine, a sredstva će biti ponovo usmerena i na one uspešne – kako pojedince, tako i klubove.

Pročitajte još: 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: