logo transparend vojvodina uzivo

U gimnaziji održana „Pupinova slagalica“

KOVAČICA – U Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici po prvi put je organizovan kviz opšteg znanja, pod nazivom „Pupinova slagalica“.

U Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici je 24. januara organizovan kviz „Pupinova slagalica“. Kviz je organizovan u okviru predmeta „Metodologija naučnog istraživanja“, koji predaje profesorka Aleksandra Mijailović, a na ideju su zapravo došli učenici, navodi profesorka. Kviz se zove „Pupinova slagalica“ jer je organizovan u gimnaziji koja nosi Pupinovo ime, ali je to zapravo kviz opšteg znanja. Što se tiče informatičke podrške, u projekat se nesebično uključio i profesor Viktor Hrješik, dodaje profesorka i mentorka Aleksandra Mijailović. U komisiji je bila profesorka matematike Tatjana Šimak i profesorka srpskog jezika i književnosti Aleksandra Džinić.

U kvizu je učestvovalo 8 takmičara: 4 učenika, 4 profesora a pravila su slična kao u našem poznatom kvizu „Slagalica“, kaže profesorka Mijailović. Kviz se sastoji od 5 igara: najduža reč, moj broj, korak po korak, ko zna – zna i asocijacije.

Kviz je organizovan sa ciljem da učenici i profesori pokažu svoje znanje, ali istovremeno i da se druže i zabavljaju, navodi profesorka Mijailović i dodaje, da se nada da će kviz postati tradicionalan.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.