U Evropskoj noći muzeja organizovane ture i obilazak Zavičajne zbirke i kuće Janka Čmelika

STARA PAZOVA – Na Međunarodni dan muzeja u subotu 18. maja, Turistička organizacija opštine Stara Pazova u saradnji sa Centrom za kulturu organizovaće posete Zavičajne zbirke i kuće Narodnog heroja Janka Čmelika u Staroj Pazovi. Vođene ture kroz izložbu će biti u dva termina, od 12 i od 18 časova.
Foto: RTV Stara Pazova
Foto: RTV Stara Pazova

Nakon revitalizacije i restauracije, mnogim ljudima se kuća Janka Čmelika našla na spisku lokacija koje treba posetiti i za koju vredi izdvojiti vreme. Objekat je pod zaštitom države i sve u njemu je autentično.

„Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa Zavičajnom zbirkom koja ima preko 3600 predmeta, koji su prikupljeni na osnovu dobrovoljnih davanja naših sugrađana. Sama postavka je takođe vezana i za Narodnooslobodilačku borbu, život Janka Čmelika i život Srba starosedeoca i staropazovačkih Slovaka „, rekao je Milivoj Kovačević ispred Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

Foto: RTV Stara Pazova

Radno vreme muzeja tog dana biće od 10 do 22 časa, pa ukoliko ne stižete na organizovane ture, vrata će biti otvorena ceo dan uz besplatan ulazak, kao i do sada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.