U Debeljači održano takmičenje „Pažljivkova smotra“

DEBELJAČA – Opština Kovačica, Agencija za bezbednost u saobraćaju i Savet za saobraćaj opštine Kovačica organizovali su Pažljivkovu smotru danas u Debeljači, u Osnovnoj školi Moša Pijade.

Podršku pružila je i PS u Kovačici delegirajući jednog od članova žirija.

U saradnji sa Predškolskom ustanovom Kolibri, sprovedeno je takmičenje od ekipa koje su predlagale, kako predškolska ustanova, tako i sve osnovne škole sa teritorije opštine Kovačica.

 

 

Predškolci i učenici bili su rapoređeni prema starosnim kategorijama, pa je prvo održano takmičenje za predškolce, a potom za đake prvake i đake drugog razreda osnovnih škola.

U kategoriji predškolaca najbolja je bila ekipa PU Kolibri, radne jedinice iz Samoša, u kategoriji prvog razreda najbolja ekipa bila je ekipa Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačice, a među učenicima drugog razreda pobedu je izvojevala Osnovna škola Sveti Georgije iz Uzdina. Najbolje ekipe plasirale su se u dalje takmičenje.

 

 

Marijana Meliš, koordinator Saveta za saobraćaj, podelila je ovom prilikom nagrade za sve učesnike – kacige, a najbolji su dobili pehar, medalje i pametne satove. Istakla je da je zadovoljna načinom na koji je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, sprovedena još jedna smotra i zahvalila se podršci Agencije u svim aktivnostima Saveta, pa tako i pri organizovanju opštinske smotre.

 

 

Ovom prilikom Stevan Lazički, predsednik Saveta za saobraćaj, rekao je da je Pažljivkova smotra sjajna prilika za razvijanje takmičarskog duha među decom, a još bolja prilika da se putem takmičenja i sistema nagrađivanja podstakne podizanje stepena znanja iz bezbednosti u saobraćaju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: