U Centar za osnovnu policijsku obuku ide 30 polaznika iz Subotice

SUBOTICA – U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje poslova uniformisanog policijskog službenika, a od ukupno  1.100 polaznika, njih 30 opredeljeno je za područje Subotice  i to 15 polaznika za rad na mestu policijac, tri polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca, za poslove saobraćajnih nezgoda i 12 polaznika za radno mesto graničnog policajca, kažu iz Policijske uprave. Kandidati moraju imati državljanstvo Republike Srbije, kao i da ispune druge opšte uslove.

„Kandidat treba da ima minimum 18, a maksimalno 24 godine, dok za svršene studente Kriminalističko-policijskog univerziteta gornja starosna granica je 27 godina. Znači, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje u četvorogodišnjem trajanju, da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, da poseduje nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za prijem u radni odnos“ – navodi zamenik načelnika Odeljenja policije, major policije Dušan Savić.

Foto: Vojvodina uživo

Obuka u Centru za osnovnu policijsku obuku obuhvata i teorijski i praktični deo i traje oko godinu dana, nakon čega sledi stručna praksa u matičnim policijskim upravama, a postupak izbora kandidata za upis sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

„Kvalifikacioni  ispit se sastoji  iz četiri dela, a ono što kandidati treba da znaju da prilikom testiranja svi testovi su eliminacionog karaktera“ – napominje Savić.

Rok za prijavu je 11.avgust, a dokumentacija potrebna za prijavu može se preuzeti u najbližoj policijskoj stanici ili ispostavi. Detalji o konkursu dostpuni su na sajtu Centra za osnovu policijsku obuku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: