Ako se pitate kako da vam kod kuće pica ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite.
Njih slobodno nastavite da birate po sopstvenom ukusu. Mnogi često razmišljaju šta da stave na picu, koji sir, šunku i koje povrće, ali ključ savršene pice leži u nečem drugom.
Premalo se, pritom, fokusiraju na testo. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pica peče. U restoranima je peku u furuni na 329 stepeni i ona se peče ravnomerno.
Ako, kao mnogi, nemate kod kuće furunu već običnu rernu, stručnjaci savetuju da picu stavite u pećnicu tek kada se ona zagreje na 230 stepeni.
Ako ste na picu stavili povrće koje pušta mnogo tečnosti, pecite je nekoliko minuta duže.
Pročitajte još:
Više nećete ni pomisliti na kupovni: Recept za domaći krem sir
Potrebna su vam četiri sastojka Sastojci: 1 l punomasnog mleka 2-3 kašike soka od limuna 3 kašike neutralne pavlake malo soli Priprema: Zagrevajte mleko na umerenoj vatri, sve dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna i kuvajte nekoliko minuta, uz konstantno mešanje. Kada se mleko bude zgusnulo i kada se masnoća bude izdvojila, […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.