logo transparend vojvodina uzivo

U Beloj Crkvi obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom

BELA CRKVA – Deveti maj, Dan pobede nad fašizmom, u Beloj Crkvi obeležen je polaganjem venaca na spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku i spomenik ruskim vojnicima palim u borbi za oslobođenje Bele Crkve.

U ime lokalne samouprave opštine Bela Crkva vence su položili predsednica opštine Violeta Simić i predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Vence su položili članovi SUBNOR-a opštine Bela Crkva, Društva srpsko-ruskog prijateljstva, učenici I profesori Tehničke škole „Sava Munćan“, predstavnici Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Centra za  socijalni rad “8. Maj” Bela Crkva,  predstavnici Crvenog krsta Bela Crkva i pojedinci koji su želeli da odaju počast palim borcima i svim žrtvama fašizma.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je da je naš narod u istoriji, na ponos nas, njihovih potomaka, uvek birao ispravnu stranu i da smo često skupo plaćali cenu tog izbora.

„To nas i naše potomke obavezuje da razumemo, poštujemo i čuvamo istoriju i tradiciju, što će nam pomoći da razumemo okolnosti sadašnjeg vremena i prepoznamo period koji je pred nama. Srbija je sa savezničkim snagama zauzela veoma važno mesto u odbrani slobode, tako da se današnjih dana klanjamo senama svih onih koji su izvojevali mir i stabilnost u kojoj danas živimo. Večna im slava i hvala“ – rekla je Simić.

Na prijemu koji je upriličen u velikoj sali opštinske uprave Bela Crkva u ime SUBNOR-a Republike Srbije zaslužnim pojedincima i organizacijama uručio je Branislav Jovanović predsednik SUBNOR-a opštine Bela Crkva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.