logo transparend vojvodina uzivo

U Bačkoj Palanci održana prezentacija o uslovima upisa u vojne škole i akademije, prisustvovalo 200 učenika

BAČKA PALANKA – Dvesta učenika iz tri srednje škole sa teritorije opštine Bačka Palanka prisustvovalo je danas prezentaciji o uslovima upisa u vojne škole i akademije i benefitima koje nudi obrazovanje i zapošljavanje pri Vojsci Srbije.

Predavanja su održana u Tehničkoj školi „9. maj“, Gimnaziji „20. oktobar“, i Srednjoj stručnoj školi „dr Radivoj Uvalić“. Bačkopalančkim učenicima o mogućnostima školovanja u srednjim školama i akademijama i mogućnostima zapošljavanja u vojsci, govorili su Stevan Knežević kapetan korvete, Milisav Mijić poručnik vojnog broda, Aleksandar Mitić – glavni podoficir, zastavnik prve klase, Dušan Medić vodnik prve klase i Danijel Mandić vodnik.

Foto: opština Bačka Palanka

Kako je istakao glavni podoficir, zastavnik prve klase Aleksandar Mitić predavanje je organizovano s ciljem da se đaci upoznaju sa uslovima pohađanja daljeg obrazovanja pri Vojnoj Akademiji, Vojno-medicinskoj akademiji i sa uslovima dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Foto: opština Bačka Palanka

Mandić i Medić, koji su rođeni u Obrovcu u opštini Bačka Palanka, okupljenim učenicima su izneli svoja pozitivna iskustva o školovanju i radu u Vojsci Srbije.
Predavanju predstavnika Vojske Srbije prisustvovao je i deo nastavnog kadra kao i direktori škola, a uvodnu reč održao je zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.