Turski recept za punjenje paprike. Savršeno pikantan ukus, u fil ide samo pirinač, a za divnu koricu ispecite ih u rerni

Pikantnim ih čini dve vrsta paradajz paste, pa su odlične i za one koji ne jedu meso, ali i ako želite malo laganiji obrok, a da je zasitna
Sastojci:

1 kg zelene paprike

55 ml maslinovog ulja
2 crna luka
1 kašika paradajz paste
1 kašika ljute paradajz paste
1 kašičica slatke paprike
1,5 kašičica sušenog bosiljka
250 g pirinča
2-3 čena belog luka
2 paradajza
200 ml vrele vode
malo peršunaZa sos:
1 kašičica paradajz paste
1 kašičica čili paste
300 ml vrele vode
4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte obe paradajz paste i promešajte. Pospite slatkom paprikom i peršunom, pa promešajte i ostavite da se krčka par minuta.

Dodajte pirinač koji ste oprali i procedili i dobro promešajte, a zatim dodajte i sitno seckani beli luk.

Dodajte seckani paradajz, promešajte i posle 5 minuta sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok voda ne ispari. Na kraju dodajte svež seckani peršun. Isključite šporet i ostavite fil nekih 10 minuta da odstoji. Paprike očistite, pa na par mesta probušite čačkalicom. Napunite filom, pa poređajte paprike u tepsiju.

Zatvorite svaku papriku paradajzom. U posudi pomešajte obe paradajz paste, vodu i maslinovo ulje, pa promešajte i prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.