Turistička organizacija opštine Pećinci promoviše raspevani flajer na Sajmu turizma

PEĆINCI – Turistička organizacija opštine Pećinci na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu, kao i prethodnih godina, nastupa na zajedničkom štandu sa Privrednom komorom Srbije.

Prema rečim Ljubice Bošković direktorice TO opštine Pećinci, prvaasocijacija na opštinu Pećinci je Obedska bara, koja ove godine proslavlja 150 godina od kako je stavljena pod zaštitu države. Obedska bara je drugo zaštićeno prirodno dobro u svetu. Kako je ove godine veliki jubilej veliki deo aktivnosti ove turističke organizacije biće usmeren na proslavi jubileja.

Pored Obedska bare, Turistička organizacija opštine Pećinci predstavlaj i Kupinik, ostatke poslednje srpske srednjevekovne prestonice. Kako nam je rekla direktorica Bošković, ova organizacija svake godine sve intenzivnije radi na promociji Kupinika, koji postaje polako i nacionalni interes jer se vrše ozbiljna arheološka istraživanja.

Foto: Vojvodina uživo

„Tokom godina smo primetili da su na poznatoj turističkoj ruti „Upoznajte predeo gde priroda grli istroriju“, najbrojniji posetioci deca iz raznih delova Srbije. Kada se završi obilazak opštine Pećinci i lokaliteta mi ih najčešće pitamo da nam samo nabroje ta mesta i lokalitete koje su obijšli. Jedan deo njih zna odgovore ali se vrlo često izostavi neki lokalitet u nabrajanju. Kako ne bi zaboravili koje su sve lokalitete obišli mi smo ove godine napravili Raspevani flajer, odnosno pesmice za decu o svim našim turističkim lokalitetima koje promovišemo kroz ovaj flajer.“ rekla je Ljubica Bošković direktorica TO opštine Pećinci.

Foto: Vojvodina uživo

U flajeru se nalaze pesme o Opštini Pećinci, o Obedskoj bari, o Kupinovu kao i o Ogaru. Kako bi poslušali pesme neophodno je skenirati bar kod koji se nalazi kod svake pesme kako bi se ona i odslušala.

Foto: Vojvodina uživo

Na štandu TO opštine Pećinci, predstavljena su i udruženja žena kao i proizvođači rakije i vina sa teritorije ove opštine.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.