Turistička organizacija opštine Pećinci na novosadskom sajmu turizma predstavila Aksentijev kućerak

PEĆINCI – Na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je trajao od 30. novembra do 2. decembra, među brojnim izlagačima iz zemlje i inostranstva, posetioci sajma bili su u prilici da se upoznaju i sa bogatom turističkom ponudom opštine Pećinci.
Foto: Opština Pećinci

Pećinačka Turistička organizacija predstavila se na štandu Turističke organizacije Vojvodine, a kako nam je rekla direktorka TO Ljubica Bošković, ove godine poseban akcenat stavljen je na Aksentijev kućerak, najstariju očuvanu seosku kuću u Sremu i kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Foto: Opština Pećinci

„Ovaj lokalitet privlači sve više posetilaca iz cele naše zemlje, kako zbog značaja za narodno graditeljstvo Vojvodine tako i zbog manifestacije Kurzovina fest. Cilj ove manifestacije je da se posetioci na autentičan, edukativan i zabavan način upoznaju sa jednim od simbola Donjeg Srema i najznačajnijom ratarskom kulturom ovog podneblja – kukuruzom i njegovim značajem u životu ljudi nekada, ali i danas. Na ovogodišnjoj manifestaciji nastala je dečja pesmica „Dođite u Ogar pravi biser Srema“, autorsko delo Branimira Rosića – popularne Leteće gitare, koju smo na sajmu promovisali putem QR koda na flajerima Aksentijevog kućerka, na takozvanom raspevanom flajeru. Pored Aksentijevog kućerka popularizovali smo i ostale lokalitete, uključujući i jednodnevnu turističku rutu kroz opštinu Pećinci“ – rekla nam je Bošković.

Foto: Opština Pećinci

Ona dodaje, da su posetioci tokom tri dana trajanja sajma bili su u prilici da vide suvenire od kukuruzovine, šatvorisane tikve, kao i da probaju rakiju Destilerije Veselinović iz Ogara i sremske suhomesnate proizvode.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.