Tuča dece na trening meču Partizana i Crvene zvezde: Tužne i ružne scene u konkurenciji do 14 godina!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

A trebalo bi da u sportu uživaju

Beograd. Hokej na ledu. Igrači do 14 godina. Partizan i Crvena zvezda. Trening meč.

Ne možemo, nažalost, da kažemo prijateljski, jer su duel koji su crno-beli dobili sa 4:3 obeležile dve tuče mladih hokejaša.

Dece… To možemo da kažemo. Za njihov uzrast hokej je bio dobar, ali se o tome, opet nažalost, neće pričati. Pričaće se o tuči na ledu. Tačnije o dve tuče. Snimak jedne se pojavio na Instagram profilu novinara Vladana Tegeltije.

Znamo da su tuče sastavni deo hokeja na ledu, ali uzmimo se u pamet. Pričamo o mališanima koji su tek zakoračili u tinejdžerske godine. O mališanima kojima sport mora da bude izvor uživanja.

Pričamo o dečurliji koja, sasvim sigurno, ne treba da bude zadojena “večitim rivalitetom” Partizana i Crvene zvezde. Posebno ne na trening meču.

Trening meč… Trebalo bi da to znači i prijateljski. Posebno među dečurlijom. Ali nije. A zašto nije? To je već pitanje na koje odgovor moraju da daju ljudi u klubovima, baš kao i roditelji. Da se stvar spašava, ako se spasiti može.

Tuga je blaga reč da bi se opisalo to što se dogodilo na utakmici između mladih hokejaša Partizana i Crvene zvezde. Valjda će to shvatiti svi.

Da probamo da se ne ponovi. Da deca u sportu uživaju…

Tagovi:

Pročitajte još: