Trikovi za održavanje biljaka tokom vašeg godišnjeg odmora

Poznato je da biljke zahtevaju posebnu negu, naročito kada je u pitanju pravilan unos vode i odgovarajuće osvetljenje. Svakako, bitno je napomenuti da određene vrste biljaka, ne zahtevaju mnogo vode.

S obzirom da sezona godišnjiih odmora još uvek traje, ljubitelji zelenih prijatelja više ne moraju da brinu jer će biljke pomoću ovih trikova čak i napredovati:

Samozaslivajuće saksije

Samozalivajuće saksije su novitet, koji je osmišljen za nas koji nekada zaboravimo da zalijemo svoje biljke. Pored toga, samozaslivajuće saksije su odlične ukoliko putujete na duži period. Postoje u više oblika i veličina, a uloga im je ista – održavaju zemlju vlažnom čak i do 10 dana.

Grupišite biljke

Foto: Envato

Ukoliko imate biljke koje vole vlagu, premesite ih u svoje kupatilo ili neku manju prostoriju u kojoj imate veći prozor kako bi zajedno dobijale dovoljno svetlosti, ali i održavale vlažnost. Naravno, pre samog polaska važno je da zalijete svoje biljke.

Napravite svoj “samozaslivajući sistem”

Naše bake su koristile plastične flaše ili gaze i kantice sa vodom, kako bi njihove biljke dobijale dovoljno vode svakog dana. Postupak je jednostavan, ukoliko se odlučite za plastične flaše, bitno je da ih dobro operete, izbušite sitne rupice zatim je napunite vodom i tako je postavite u saksiju sa biljkom. Ukoliko se odlučite za gazu i kanticu sa vodom, napravite trakice (za svaku saksiju posebno) jer je ovaj trik idealan ukoliko imate više saksija. Potom kanticu za vodom ili šerpu, postavite na stolicu dok saksije sa biljkama moraju biti ispod odnosno niže od kantice, zatim prvi kraj trakice stavite u kanticu, a drugi u saksiju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.