Belo pileće meso možete pržiti u tiganju, na roštilju, kuvati, pa opet, pravi gurmani ga često izbegavaju jer im je bezukusno. Nutricionisti ga, ipak, preporučuju jer nije masno, pa pokušajte da ga pripremite na sledeći način zasnovan na promeni temperature koji, kažu profesionalci, garantuje da će piletina biti sočna.
Prvo dnom tegle ili čaše pritisnite šniclu da na svim krajevima bude iste debljine. Lagano začinite meso solju i biberom, zagrejte tiganj na malo jače od srednje temperature, ali ne na visoku. Dodajte puter ili maslinovo ulje, smanjite temperaturu na srednje, ubacite šnicle i sa svake strane pržite po minut.
Zatim smanjite temperaturu, poklopite tiganj i 10 minuta pržite na niskoj temepraturi. U ovoj fazi važno je da odolite porivu da proverite kako se peče, tako da ne skidajte poklopac. Kad prođe deset minuta, sklonite piletinu sa šporeta i ostavite je da stoji još 10 minuta u poklopljenom tiganju. Tek tada možete skloniti poklopac i uživati u sočnoj piletini.
Pročitajte još:
Kremasti pilav s belim mesom podsetiće vas na ono jelo koje ste često pravili dok niste otkrili rižoto
Taman smo pomislli: šta ćemo danas lepo da vam pripremimo, a onda smo naišli na jednu super ideju na Instagramu. Pilav s belim mesom i spanaćem iskočio nam je na profilu razigrana_kecelja, gde uvek pronađemo nešto jako zanimljivo i na kraju se ispostavi – izvanredno. Pilav ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.