Trik za savršeni kuvani kukuruz

Mnogi obožavaju kuvani kukuruz, a u ovo doba godine je najslađi jer je mlad. Međutim, prilikom njegovog kuvanja, većina pravi nekoliko grešaka. Prva se odnosi na skidanje listova.

Dakle, prvo što treba da uradite jeste da ga pripremite za kuvanje, ali da ne ogulite sve listove, već da ostavite barem dva-tri da ga pokrivaju. Deo listova koje ste poskidali, poređajte na dno šerpe, na njih poređajte kukuruz, a zatim ga “ušuškajte” preostalim lišćem.

Na taj način ćete stvoriti “izolaciju” i klipovi će se brže skuvati, a biće i posebno sočni.

Kada je u pitanju so, većina nas napravi veliku grešku i sipa je prolikom kuvanja, a onda zrna postanu tvrđa, pa se zbog toga kukuruz i duže kuva. Posolite kukuruz tek kada bude gotov.

Vreme kuvanja mladog kukuruza je kratko i biće gotov za najviše 20 minuta. Važno je samo da uključite ringlu na najjaču temperaturu.

Gotov kukuruz ostavite u vodi, da se ne bi sušio na vazduhu.

Takođe, kukuruz šećerac možete da zamrznete i dok je svež, pa da ga onda kuvate tokom zime na način koji smo gore opisali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.