Postoji više načina za kuvanje kukuruza, ali samo će jedan ostati u neponovljivom sećanju – onaj koji se kuva u kremastoj kupki, od mleka i maslaca.
Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.
Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
2 l vode
200 ml mleka
115 g maslaca
1 kašičica soli
Priprema:
1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.
2. U velikoj šerpi zagrejte vodu.
3. Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.
4. Posolite, pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
5. Delimično poklopite šerpu i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga ispijate vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta.
Pročitajte još:
Tikvice na ovaj način sigurno niste probali, ne postoji zdraviji doručak
Većina ljudi veoma voli pomfirt, ali prženi krompir nije najbolji izbor, posebno u toku letnjih vrućina. Zbog toga postoji pregršt zdravijih alternativa, a jedna od njih su štapići od tikvica. Kako prenosi Espreso, pripremaju se veoma jednostavno, a ukusom su, možda, čak i bolje od pomfrita. Sastojci: 4 manje tikvice 100 g prezli 40 g […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.