Trik za najukusniji kuvani kukuruz, koji se topi u ustima

Postoji više načina za kuvanje kukuruza, ali samo će jedan ostati u neponovljivom sećanju – onaj koji se kuva u kremastoj kupki, od mleka i maslaca.

Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza

2 l vode

200 ml mleka

115 g maslaca

1 kašičica soli

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.

2. U velikoj šerpi zagrejte vodu.

3. Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.

4. Posolite, pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Delimično poklopite šerpu i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga ispijate vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: