Trik sa kuhinjskom krpom

Popi O’Tul zovu kraljicom kromira i ona tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krompira.

Ako volite hrskav pečeni krompir, onda imate sreće jer je kuvarica koju su na društvenim mrežama prozvali kraljicom krompira podelila svoj najbolji savet kako da ih napravite „super hrskavim“.

Popi O’Tul tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krompira korišćenje kuhinjske krpe za sušenje krompira pre nego što ih stavite u rernu.- Ovo je jedan od najboljih saveta koje mogu dati. Dakle, nakon što ih ocedite, stavite kuhinjsku krpu preko njih i pustite da ih para osuši i to će im pomoći da postanu superhrskavi – kaže kuvarica.

Na pola procesa pečenja u rerni Popi voli da doda malo povrtnog ili pilećeg bujona, malo griza, limunovog soka i limunove korice.

– Takođe dodam kriške limuna. Bujon pomaže karamelizaciji krompira, dok griz daje dodatnu hrskavost, a limun daje lepi, slatki, kiseli, citrusni ukus – dodaje.

Ista tehnika može se primeniti za pripremu tradicionalnijeg pečenog krompira bez dodavanja limunovog soka, korice ili kriški limuna, piše Mirror.

Kako da spremite hrskavi krompir:

Sastojci:

4-6 krompira, sok od limuna, limun narezan na kriške, 2 kašičice sušenog origana, 2 kašičice sitnog griza, režanj belog luka (samleven), 50 ml ulja, malo naseckanog peršuna, so i biber

Priprema:

Oljuštite i narežite krompir, stavite ih u posudu s hladnom posoljenom vodom i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite posudu za pečenje s uljem u rerenu. Ocedite krompir i ostavite da se osuši na pari s kuhinjskom krpom preko njih na 10 minuta. Izvadite posudu iz rerne i dodajte krompir. Promešajte ih i pecite 30 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.