logo transparend vojvodina uzivo

Tri trika da kuća uvek bude uredna

Užurbani ritam svakodnevice, mnoštvo privatnih i poslovnih obaveza teško da ostavljaju vremena za raspremanje kuće, ali uz ova tri trika, dom će biti znatno uredniji.

Ujutru uvek raspremite krevet

Ma koliko da kasnite na posao, ujutru raspremite krevet, jer ova aktivnost neće oduzeti više od minuta, a efekti su značajni. Kuća uveče neće izgledati kao da je u nju pala bomba, a prema nekim istraživanjima, ljudi koji ujutru raspremaju krevet, raspoloženiji su i bolje spavaju od lenjivaca.

Ne čekajte vikend za veliko raspremanje

Strategija da tokom radne nedelje ništa ne radite verujući da ćete za vikend sve nadoknaditi nije dobra, jer će vas tada verovatno mrzeti da se bacite na posao, pogotovo ako su se obaveze nagomilale. Kad god vidite prašinu, obrišite je, prljav lavabo takođe. Tako će vam stan stalno biti u manje-više solidnom stanju, pa ćete i vikendom lakše prionuti na posao. Mašinu za veš uključujte bar svaki drugi dan, nemojte čekati da se veš nagomila. Isto važi i za sudove.

Vodite se minimalizmom u uređenju enterijera

Što manje stvari imate, biće manje posla. Gomila nepotrebnih sitnica predstavlja pakao za čišćenje, pa imajte to na umu kad sledeći put poželite da kupite suvenir na odmoru ili sitnicu koja samo skuplja prašinu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.