logo transparend vojvodina uzivo

Tri smrtonosne greške koje provereno ubijaju vaš brak: Evo kako da ih popravite

Čak i zdrava veza prolazi kroz probleme, pa kada učite kako da sačuvate svoj brak od potpunog odumiranja, odakle da počnete?

Da li se pitate u sebi: „Da li je moja veza zdrava?“ Da li se plašite da će vaš brak ili veza biti u tolikoj nevolji da je prekasno da se vratite iz toga i ponovo se zaljubite?

Baš kao i naše fizičko zdravlje, našim odnosima je potrebna svakodnevna pažnja da bismo ostali zdravi.

Bračni život nije lišen problema. Ali, to ne znači da parovi ne prave greške koje mogu postati smrtonosne – a da to čak i ne shvataju!

Još nije kasno da popravite stvari i da ipak imate dobar brak ili vezu. Prvo, morate početi tako što ćete znati koje su to greške, a zatim početi da negujete ljubav i intimnost u vašoj vezi.

Evo tri smrtonosne greške koje ubijaju brakove – i kako ih popraviti:

1. Guranje sukoba pod tepih

Mnogi od nas misle da će sukob jednostavno nestati ako ga ignorišemo. Ovo je razumljivo. Na kraju krajeva, ako se čini da je vatrena svađa utihnula, verovatno ne želimo da nastavimo da potpirujemo vatru.

Čak i ako se čini da je vrelina trenutka sagorela samo do zapaljenog žara, ono što ne vidimo je da prezir može da tinja ispod površine u našem partneru mnogo meseci kasnije. To može dovesti do pasivne agresije i više sabotera veze kojoj ste se oboje obavezali.

Hajde da opišemo scenu koja ovo ilustruje.

Pol i Stejsi su radili duge sate i vreme pauze provodili odvojeno. I iako su bili srdačni, počeli su da se osećaju kao cimeri, koji se sve više udaljavaju.

Nisu delili svoja osećanja. Pretvarali su se da je sve u redu dok su se ispod površine osećali usamljeno i ogorčeno. Tako je bilo „lakše“.

Jednog dana ju je zamolio da obavi jedan mali zadatak, a ona mu je eksplodirala: „Kako se usuđuješ da tražiš od mene još jednu stvar da možeš samo da odeš da gledaš TV kada ne mrdneš prstom ovde!“

Do iznemoglosti su vređali jedno drugo. I spavao je na kauču nekoliko dana.

Zatim su imali vruću akciju u krevetu. Rekla je: „Mislim da je rešenje u tome da se češće svađamo. Onda smo barem pravi jedno s drugim!“

Nažalost, kada parovi ostanu u ciklusu izbegavanja sukoba, svađanja i popravljanja intimnosti, svađe vremenom postaju sve štetnije i brak polako umire u tom procesu.

Ali, postoje i drugi načini da se stvori strast! Morate da podelite svoja osećanja pre nego što se pretvore u velike svađe.

Međutim, ponekad, kada parovi pokušaju da podele svoja osećanja, naprave drugu smrtonosnu grešku:

2. Okrivljivanje partnera za problem

Da se ​​razumemo, vaš partner ponekad greši. Stvari bi bile bolje kada bi promenili svoje negativno ponašanje, zar ne? Pitanje je šta motiviše ljude da se promene?

Kada kritikujete svog partnera zbog njegovog ponašanja, čak i ako to izaziva problem, šta mislite kako to utiče na njih? Da odgovorite na ovo, kako se osećate kada vas kritikuju?

Ako vam druga druga osoba eksplodira sa „Nikad ne čistite za sobom! Šta nije u redu sa vama?“ Kako reagujete? Možda se osećate napadnutim i kontrolisanim, a onda se pitaju zašto ih kasnije kritikujete ili ignorišete.

Sada, okrenimo. Želite da neko prilagodi svoje ponašanje. Čak i ako svoju voljenu osobu krivite na „lepši“ način, to je ne motiviše da se promeni, jer iako ljudi mogu biti motivisani pravilima i kaznama u kratkom roku, to vas košta ljubavi i povezanosti.

Ali ono što bi motivisalo vašeg supružnika da se promeni je ista stvar koja ih je motivisala da urade one divne stvari koje su učinili za vas kada ste se zaljubili!

Sećate se kada ste bili duboko zaljubljeni i kada ste se prirodno osećali dobro da radite stvari zbog kojih su se oni osećali dobro? Možete povratiti taj osećaj i naučiti kako to učiniti kasnije u ovom članku.

3. Pokušaj da se pobedi u svađi

Dakle, možda ćete reći: „Pa, šta ako moj stil zapravo nije kriv za mog supružnika?“ To je fer poenta. Čak i ako ne krivite, najverovatnije ste pokušali da dokažete da ste u pravu kada ste u svađi, zar ne? To je ljudska priroda; jednostavno je loše biti u krivu, zar ne?

I to je samo poenta: recimo da pobedite i da se vaš partner oseća pogrešno. Gotovo je garantovano da kasnije neće biti zabavna, začinjena noć! Mnogi su ovo naučili na teži način.

Znate onaj osećaj kada ste oboje tako sinhronizovani, uživajući u društvu jedno drugog? Odustajete od toga ako pokušate da pobedite. Tada se oba supružnika osećaju povređeno i nepovezano.

Uvek postoje dve strane i dve tačke gledišta.

Ono što želite je da kreirate rešenje od kojeg svi dobijaju koje će zadovoljiti vaše potrebe. Onda ste oboje u istom timu. Možda je sada pravi trenutak da otkrijemo kako to učiniti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.