logo transparend vojvodina uzivo

Tri puta biran za gradonačelnika: Vučević nakon ispisane istorije u Novom Sadu i predloženog vraćanja vojnog roka, kandidat za premijera

Vučević
SRBIJA – Miloš Vučević, jedini gradonačelnik Novog Sada koji je tri puta biran za nosioca ove funkcije, izabran je nakon godinu i po dana na čelu Ministarstva odbrane, za mandatara nove Vlade Srbije. 

Vučević je na mesto gradonačelnika došao u septembru 2012. godine i Srpsku Atinu vodio je do 2022. godine, kada je dobio mesto u Vladi kao ministar. Predsednik vladajuće stranke, SNS, postaje 2023. godine.

Tokom njegova tri mandata urađeni su važni infrastrukturni projekti u gradu i prigradskim naseljima, dok je broj nezaposlenih spao na minimum. Vučevićevi mandati ispunjeni su i doveđenjem bitnih investitora i dizanjem fabrika. Važno mesto zauzima kovid bolnica, započeti projekat “Čista Srbija”, sedam novih vrtića, projekat četvrtog mosta u produžetku Bulevara Evrope, kao i mnogi drugi.

Vučević i Vučić
Printscreen Instagram milosvucevic

Miloš Vučević rođen je u Novom Sadu, 1974. godine u Novom Sadu, i potiče iz poznate advokatske porodice. Nakon završene Osnovne škole “Vasa Stajić”, a potom i gimnazije “Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, kada kreće aktivno da se bavi advokaturom. 

Vojni rok odslužio je 1999. godine u Vranju, a tokom svog mandata ministra odbrane zalagao se za vraćanje vojnog roka u Srbiji.

Oženjen je i otac je dvoje dece.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.