Tri medalje za atletičarke pančevačkog Dinama

PANČEVO – Atletičarke pančevačkog Dinama osvojile su tri medalje za svoj klub na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore održanom minulog vikenda u Sremskoj Mitrovici.

Na ovom takmičenju nastupili su najbolji atletičari, jer je ono ujedno bilo i izborno za Prvenstvo Balkana ove godine.

AK „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je sa gotovo svim najboljim atletičarima. Osvojene su i tri medalje: dve srebrne i jedna bronzana.
Dve srebrne medalje osvojila je Marija Mrkela u trkama na 200m i 400m.

„U obe trke je istrčala fantastične rezultate i ispunila je normu za Prvenstvo Evrope u Jerusalimu (Izrael). U trci na 200m posle kvalifikacija trčala je i finalnu trku i ostvarila rezultat 25,10 što je ujedno i njen novi lični rekord kao i norma za Evropsko prvenstvo. U trci na 400 m istrčala je 57,37 bila je druga, ali je takođe potvrdila normu za Prvenstvo Evrope u Jerusalimu (Izrael). Marija Mrkela se polako vraća posle jednogodišnje pauze tako da ćemo od nje tek slušati lepe vesti“, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Druga atletičarka Dinama Sanja Marić je možda trenutno u maloj krizi posle istrčane norme za Prvenstvo Evrope u Jerusalimu na 800m od 2.11,70. Trčala je Sanja Marić i 400m i 800m ali ne na svom nivou.

„I na kraju šlager trka, tzv. švedska štafeta 100m-200m-300m-400m. To je omiljena štafeta svih ozbiljnih klubova koji u toj štafeti nude kompletan strinterski deo svog kluba. Nastupilo je 16 štafeta iz svih najboljih klubova Srbije. AK Dinamo Pančevo je u takvoj konkurenciji osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Sastav štafete: Dunja Oluški, Dunja Atanacković, Marija Mrkela i Sanja Marić. Sve devojke su dale svoj doprinos u ovom izvarednom rezultatu“, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: