“Tre sorele” Pozorišta mladih 25. marta gostuju u Vršcu

VRŠAC – Snovidljiva priča o nemogućoj ljubavi, predstava “Tre sorele” Pozorišta mladih, koja je nastala po čuvenom tekstu Stevana Koprivice, gostovaće 25. marta u Vršcu, na sceni NP Sterija. Počinje u 20 sati.

U novosadskoj verziji ovog teksta, koji je režirao Miloš Jagodić, igraju tri izuzetne novosadske glumice: Kristina Savkov, Marija Radovanov i Slavica Vučetić. Tajnovitog kapetana znalački igra Slobodan Ninković, a brata tri sorele, koji je oličenje pravila i svih strahova malih sredina, ubedljivo iscrtava Ivan Đurić. Kao lokalna luda, apsolutno je neodoljiv Saša Latinović.

“Tre sorele” zasnovane su na bokeškim legendama o tri neudate sestre koje iza zidova porodične kuće u Prčnju celog života sanjaju ljubav svog života. Priča je to zapravo o regulama, nepisanim pravilima koja nam često kroje i prekroje život, koja nas zakivaju u neslobode, bez prava na pobunu, makar i uzaludnu.

U jednoj od kritika povodom premijere stoji da su “Tre sorele” Pozorišta mladih predstava koja na jedan posve drugačiji način osvetljava glumce ovog teatra. “To kako ova sjajna šestorka svojom scenskom harizmom uvlači gledaoca u sve meandre poetičnosti priče čini da s poverenjem zakoračimo u izmaštani svet njihovih junaka.”

“Tre sorele” Stevana Koprivice u nekoliko poteza olovkom

More je iznedrilo mnoge legende, a jedna stara iz Boke, koja se i danas prepričava u dugim dokonim mediteranskim noćima, rođena je u crnogorskom mestašcu Prčanj, u kojem su živele tri sestre, čuvene po svojoj lepoti, čednosti i čestitosti. Njihovi životi, popločani strogim regulama, prolazili su u kućnim poslovima i molitvama. I bilo bi tako zauvek da se jedne noći na vratima njihovog doma nije pojavio stasiti kapetan broda koji je u njima probudio sve do tada potiskivano – njihove nade, snove i žudnje.

Kapetan nije odoleo lepoti nijedne od njih, niti je ijedna od njih odolela naočitom kapetanu. Strast koju je probudio u njima bila je zalog za budućnost, mislile su sve tri, ne sluteći da je taj zalog bilo sigurnije prepustiti vetru.

Zgodni kapetan, naime, nije mogao da se odluči koju od njih večno da voli, pa se zato otisnuo na pučinu verujući da će more biti najsigurnija adresa njegove dileme. Na kopnu su, uzalud čekajući svog kapetana, zauvek ostale tri sorele, jer on se više nikada nije vratio, niko od njega nije čuo glasa, niti je video kakvog traga. Večna žudnja i tuga postale su tako jedina budućnost lepih sestara. Nju je opevao Stevan Koprivica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.