Prste da poližeš! Najbolja čokoladna torta ikada.
Torta sa crnim vinom.
Sastojci:
250 g mlevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog karanfi lića
Za fil:
6 kašika džema od kajsija
Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjediniti smesu. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite da se dobiju dve
kore. Džem od kajsija ugrejte, pa filujte kore. Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina, čokolade istopljenih na pari uz dodatak ruma ili nekog likera.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.