Jednostavna poslastica koja je odličan izbor za hladne dane, a tek kako prija uz topao čaj.
Sigurno vam je ostalo kandiranog voća i oraha od Božića, a naći će se i neka čokolada. Potrebno je još svega par sastojaka, malo truda i dobićete fantastičan kolač koji možete poslužiti uz čaj ili kafu.
Neodoljiv mirisni kolač u kojem će sva vaša čula uživati i koji će stvoriti posebnu idiličnu atmosferu u vašem domu.
Komisbrot kolač je veoma jednostavan, zbog čega se ovaj slatkiš rado i pravi. Testo nije teško napraviti, a svi kasniji dodaci su isključivo plod mašte i beskonačne kombinacije ukusa.
Sastojci:
- 6 belanaca
- šolja šećera
- šolja ulja
- 1,5 šolja brašna
- sok i rendana kora limuna
- 200 g suvog voća
- malo seckane čokolade
- malo seckanih oraha
Priprema:
Belanca dobro umutite sa šećerom u čvrst šne. Postepeno dodajte brašno, ulje, sok i rendanu koru limuna.
Suvo iseckano voće pospite sa malo brašna da se ne bi lepilo pa i to dodajte u belanca. Prema svom ukusu, dodajte i seckanu čokoladu i orahe.
Podmažite kalup uljem, pospite brašnom, izlijte gotovu smesu u kalup i pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.