Tradicionalni nemački kolač – komisbrot s kandiranim voćem, orasima i čokoladom

Jednostavna poslastica koja je odličan izbor za hladne dane, a tek kako prija uz topao čaj.

Sigurno vam je ostalo kandiranog voća i oraha od Božića, a naći će se i neka čokolada. Potrebno je još svega par sastojaka, malo truda i dobićete fantastičan kolač koji možete poslužiti uz čaj ili kafu.

Neodoljiv mirisni kolač u kojem će sva vaša čula uživati i koji će stvoriti posebnu idiličnu atmosferu u vašem domu.

Komisbrot kolač je veoma jednostavan, zbog čega se ovaj slatkiš rado i pravi. Testo nije teško napraviti, a svi kasniji dodaci su isključivo plod mašte i beskonačne kombinacije ukusa.

Sastojci:

  • 6 belanaca
  • šolja šećera
  • šolja ulja
  • 1,5 šolja brašna
  • sok i rendana kora limuna
  • 200 g suvog voća
  • malo seckane čokolade
  • malo seckanih oraha

Priprema:

Belanca dobro umutite sa šećerom u čvrst šne. Postepeno dodajte brašno, ulje, sok i rendanu koru limuna.

Suvo iseckano voće pospite sa malo brašna da se ne bi lepilo pa i to dodajte u belanca. Prema svom ukusu, dodajte i seckanu čokoladu i orahe.

Podmažite kalup uljem, pospite brašnom, izlijte gotovu smesu u kalup i pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.