Tradicionalna trka Deda Mrazova okupila više hiljada učesnika (FOTO/VIDEO)

PALIĆ – U nedelju je održana 23. tradicionalna manifestacija “Trka Deda Mrazeva” koja je okupila više hiljada učesnika različitih generacija. 

Sportisti i rekreativci, mladi i stari, pojedinci, porodice, škole i radne organizacije, zapravo svi koji se raduju Deda Mrazu, okupili su se na Paliću ispred Velike terase u 11 časova. Uslov učešća, kao i svake godine, bio je da imate kostim ili kapu Deda mraza, dok je trka trajala sat vremena.

Najviše pažnje je svakako dobio i propratni program manifestacije koji podrazumeva likovne radionice, druženje uz animatore, predstave Dečjeg pozorišta iz Subotice, ali i radionice Crvenog Krsta Subotica.

Atmosfera je bila na vrhuncu, mališani sa kapicama veselo su trčkali u društvu svojih drugara i roditelja, dok su tu bili i pravi Deda Mrazevi i zimski slatkiši.

“Mnogo smo zadovoljni organizacijom i nadam se da ćemo ponoviti sledeće godine. Mi inače svake godine dolazimo na trku i ponosni smo na to, čitave godine smo se pripremali za ovo”, izjavio je učesnik ove trke.

U okviru manifestacije, i ove godine je organizovana humanitarna akcija “Budi i ti Deda Mraz”, povodom koje su se donirali paketići u humanitarne svrhe, a koji su kasnije u saradnji sa Crvenim krstom Subotica bili prosleđeni deci korisnicima Narodne kuhinje na teritoriji Grada Subotice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: