logo transparend vojvodina uzivo

Tradicionalna manifestacija „Veče međunacionalne tolerancije“ u Plandištu

PLANDIŠTE – Udruženje građana „Makedonski biseri“ iz Plandišta, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i udruženjima sa teritorije Opštine Plandište, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Veče međunacionalne tolerancije“ u sali Kulturnog centra u Plandištu.

Pod sloganom „Svi zajedno“ ova manifestacija okupila je udruženja građana, kulturno umetnička društva, recitatore, pesnike, umetničke ansamble, sa ciljem da se promovišu kultura, tradicija, stvaralaštvo i multikulturalnost.

Učesnici ove manifestacije koja se već petu godine održava u Plandištu, bili su predstavnici svih nacionalnih zajednica koje imaju svoje predstavnike u Savetu za međunacionalne odnose opštine Plandište. Igrom, pesmom, recitovanjem i prezentovanjem narodnih običaja i nošnji, prisutnoj publici su sa jednog mesta prenete pozitivne poruke na više jezika.

Cilj ove manicestacije je da se kroz igru, pesmu i literarne nastupe predstave različite tradicije i kulture koje sa sobom nose poruku širenja i poštovanja međunacionalne tolerancije. Igrom, pesmom i literarnim nastupom, scenom su se širile poruke za poštovanje međunacionalnu toleranciju, razumevanje i prijateljstvo svih nacija koje žive na teritoriji opštine Plandište.

Udruženje građana „Makedonski biseri“ iz Plandišta i ove godine okupio je veliki broj posetilaca i ljubitelja folklora. Sala Kulturnog centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta, tražilo se mesto više.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.