logo transparend vojvodina uzivo

TOUR DE FRUŠКA okupila preko 1700 učesnika

IRIG – Opština Irig i ove godine je bila domaćin velike sportske i turističke manifestacije TOUR DE FRUŠКA. Skoro 2.000 učesnika iz zemlje i okruženja ovog vikenda takmiči se u više biciklističkih i trkačkih disciplina.

Osim promocije sporta i zdravih navika, ovo je i prilika da se učesnici i organizatori još bolje upoznaju sa ponudom našeg kraja. Startna trejl trka počela je u kompleksu Fruških termi, a manifestaciju je otvorila potpredsednica Pokrajinske vlade, Sandra Božić.


-Srećna sam što ovo postaje već tradicionalna manifestacija koja okuplja sve veći broj učesnika, a posebno raduje sve više dece. Pokrajinska vlada je podržala jednu zdravu priču, a kroz nju i razvoj privrede i turizma. Ovde posebno ističemo i značaj Vrdnika, Opštine Irig i Fruške gore, rekla je Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.
Osim Pokrajinske vlade, među pokroviteljima su Turistička organizacija Vojvodine, Nacionalni park Fruška gora i Opština Irig.

-Кroz ovakve manifestacije promovišemo banju Vrdnik i Opštinu Irig kao značajnu turističku destinaciju. Drago nam je da su organizatori upravo našu opštinu i Frušku Goru prepoznali kao idealno mesto za manifestaciju koja je među najmasovnijim i najznačajnijima tog tipa, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

-Zaista je dobro što ovako mlada manifestacija beleži ovako veliku posetu jer ovde se nalazi preko 1.700 takmičara. To znači i da će svi videti turističke proizvode i potencijale Opštine Irig i Banje Vrdnik koja je od skoro postala druga banja po posećenosti u Srbiji, rekla je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.