logo transparend vojvodina uzivo

Tokom proleća na teritoriji Zrenjanina uklonjeno 3 200 kubnih metara kabastog otpada

ZRENJANIN – Ovogodišnja prolećna akcija iznošenja kabastog otpada je uspešno završena, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

Akcija je realizovana na teritoriji gradskih i seoskih mesnih zajednica, u periodu od 1. aprila do 7. maja,na teritoriji grada, dok je na teritoriji sela trajala od 13. maja do 7. juna.

„ Nedavno završena akcija sprovedena je u najboljem redu, kontejnere smo postavljali rano ujutru, praznili ih više puta na dan, svakodnevno, nekada i noću. Iako većina naših sugrađana ima dobre i zdrave navike, jedan deo nesavesnih građana akciju nije koristio na adekvatan i pravilan način, te je bilo dosta otpada i pored samih kontejnera koji smo brzo i efikasno uklanjali. Naše iskustvo je pokazalo da građani i stanovnici naseljenih mesta maksimalno koriste akcije iznošenja kabastog otpada. To se najbolje može videti po količinama otpada koje smo svakodnevno odlagali na gradsku deponiju. Količina kabastog otpada raste iz godine u godinu, grad se ubrzano razvija, niču nova stambena naselja, te je za očekivati da i količina otpada raste. Tokom ove, prolećne akcije, iz gradskih mesnih zajednica, izneto je oko 2800 m3 otpada, dok je iz seoskih mesnih zajednica izneto oko 400 m3 kabastog otpada“, poručili su iz zrenjaninske čistoće.

Iz ovog preduzeća podsećaju, da građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji nisu iskoristili akciju, se mogu obratiti zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad.

„ Za tu uslugu cena po važećem cenovniku preduzeća iznosi  6.182,00 dinara sa PDV-om“, napominju iz JKP „  Čistoća i zelenilo“

Takođe, građani mogu bez ikakvih troškova samostalno da odvezu i odlože kabasti otpad na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7 do 19 časova, dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.