To je fudbal, to se voli: Brazil je noćas ludovao, Marakana gorela na derbiju svih derbija, Flamengu slava!

“Rubro negri” iz Rija uzeli trofej Kupa, ček na 11.600.000 evra i obezbedili mesto u Kopa Libertadoresu

Brazil je sininom za fudbal, fudbal je sinonim za Brazil. Obrni-okreni, svejedno je kako god se uzme, fudbal je u najprostranijoj zemlji Latinske Amerike religija, i više od toga, svedoče o tome i prizori sa noćas odigranog revanša finala Kupa između dva najpopularnija kluba Flamenga i Korintijansa.

Marakana, obojena u crveno-crne tonove, je gorela, vibrirala, treperela od euforije, na kraju eksplodirala pošto je domaći tim, nakon penal serije, pobedio velikog rivala 6:5 i poneo veliki trofej, automatski sebi obezbedio plasman u Kopa Libertadores.

U regularnom delu meča bilo je 1:1, Pedro je već u 7. minutu doneo vođstvo Flamengu, a Đulijano izjednačio u 82 – za dramu!

Za Flamengo su u penal seriji pogađali David Luiz, Leo Pereira, Everton Ribeiro, Gabriel Barbosa, Everton i Rodinei, a jdini neprecizan, i to u prvoj seriji, bio je Filipe Luis, dok su za goste pogađali Fabio Santos, Đulijano, Renato augusto, Juri Alberto i Majkon, a tragičari bili Fagner i Mateus Vital.

Prvi meč, odigran pre sedam dana u Sao Paolu, završen je bez golova.

Pogledajte penal seriju, dramu na Marakani, i konačno slavlje ekipe iz Rija, koja je pokupila svu slavu iz velikog obračuna sa Korintijansom.

Pobedniku je i pripao ček od 11.600.000 evra, kada se konvertuje suma u evropske novčanice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: