KOVIN – Međunarodna manifestacija pod nazivom „Dani mađarske kuhinje“ održana je u subotu, 8.oktobra, u Skorenovcu, kod Kovina.
Kao i svake godine, uz veliki broj izlagača na čijim su se štandovima mogli naći specijaliteti spremani u kotliću, suhomesnati proizvodi domaćih proizvođača, raznovrsne poslastice, ali i ručni radovi žena iz udruženja i još mnogo toga.
Na lep način, stanovnici Skorenovca, posetiocima i učesnicima manifestacije, predstavili su svoju tradiciju i običaje.
Udeo u manifestaciji pripao je i veštoj ekipi SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin, koja je prikazala umeće u pripremi mađarskog gulaša i oduševila mnoge posetioce – neki od njih vraćali su se iznova i iznova po porciju više.
Da sve izgleda kao na slici, od pripreme jela do štanda, potrudile su se mnoge kolege, sadašnji i bivši učenici ove škole.
Timskim radom svako od njih dao je svoj doprinos. U pripremama i realizaciji učestvovali su Darko Pivljaković, Milan Ivkov-Škuta, profesori usluživanja Milan Radivojev i Mijajlo Kulezić, profesor ugostiteljsko-turističke grupe predmeta Igor Trišić, prof. poljoprivredne grupe predmeta Gordana Stojanović i Jelena Popadić, prof. kuvarstva Ivana Šalipur i Željka Petrović kao i njihovi učenici – Jelena Jovanović, Valentina Dani, Timea Fako, Sara Nestorović, Dunja Petrović, Teodora Đerđ, Isidora David, Jelena Konstantinov, Slobodan Gruja, Milica Balaš, Tijana Kovač, Lidija Milosavljević, Katarina Janković, Dejana Kosovac, Aleksandra Petković, Aleksa Žeberan.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.