logo transparend vojvodina uzivo

TikTok generisao 16 milijardi dolara od oglasa u 2023.

Agencije koje predstavljaju najveće oglašivače na TikTok-u prave rezervne planove dok se SAD priprema da zabrani popularnu aplikaciju za video sadržaje, uključujući traženje klauzula o raskidu u svojim marketinškim ugovorima.

ByteDance, kineski vlasnik TikTok-a, dobio je rok do januara da ili proda svoj posao u SAD ili da se suoči sa zabranom aplikacije po nalogu američkih zakonodavaca, koji su zabrinuti za bezbednost zbog njenih veza sa zvaničnim Pekingom, prenosi Financial Times.

Ova društvena mreža, sa više od milijardu korisnika širom sveta, postala je ključni deo marketinških strategija mnogih brendova zbog svoje velike popularnosti, posebno među mlađim auditorijumom koji je manje sklon tradicionalnom televizijskom oglašavanju.

TikTok je prošle godine u SAD generisao 16 milijardi dolara prihoda, uglavnom od oglašavanja. Međutim, više šefova kompanija za oglašavanje navodi da njihovi timovi sada prave alternativne planove za sledeću godinu u slučaju da TikTok bude uklonjen iz SAD, jednog od najvažnijih tržišta za oglašavanje na svetu.

Neimenovani izvršni direktor jedne kompanije za oglašavanje rekao je da pretnja zabranom već ima efekat hlađenja na potrošnju nekih brendova. On je naveo da su ispitivali rukovodioce kompanija o tome šta će se dogoditi ako SAD blokira sajt, ali da nisu dobili precizne odgovore, jer niko ne zna šta će biti za šest meseci.

ByteDance se bori protiv pretnje zabranom TikTok-a, tvrdeći da ona krši prava na slobodu govora i tvrdeći da bi bilo nemoguće razdvojiti aplikaciju od šire grupe. Kineska vlada najavila je da neće podržati prodaju. Oko 170 miliona Amerikanaca koristi ovu aplikaciju.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.