Ako sudove perete ručno, odnosno, ukoliko želite da masnoću iz tiganja uklonite toplom vodom – mi vam to ne preporučujemo. Evo i zašto.
Kombinacija deterdženta, masnoće i tople vode stvara emulziju. Ta supstanca, ukoliko se ne ukloni iz sudopere, prolazi kroz odvod, a to nije dobro. Kada se emulzija ohladi, postoji velika verovatnoća da će u nekom trenutku začepiti kuhinjske cevi.
Pa, šta onda?
Da biste sprečili začepljenje, masno posuđe prvobitno isperite hladnom vodom, pa tek onda koristite kombinaciju deterdženta i tople vode, kako biste u potpunosti sprali masnoću sa tiganja ili neke druge posude.
Pročitajte još:
Šta kuvamo sutra: Roštilj rolo-šljive sa slaninom
Brza i elegantna poslastica: Rolovalne šljive sa slaninom nude neodoljivu kombinaciju slatkog voća i slane slanine. Saznajte kako lako pripremiti ovu ukusnu poslasticu. Sastojci: 12 sveže šljive (umereno zrele) 12 tankih kriški slanine 1/4 šolje smeđeg šećera 1 kašika maslinovog ulja 1/2 kašičice mlevene ljute paprike (opciono) Drveni čačkalice Priprema šljiva: Operite šljive, prerežite ih po sredini i uklonite koštice. Ako su šljive previše zrele i mekane, pažljivo ih izvadite žličicom da ne biste oštetili plod. Priprema smese za punjenje: U maloj posudi, pomešajte smeđi šećer i mlevenu ljutu papriku (ako koristite). Napunite šljive smešom, raspoređujući je ravnomerno među njima. […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.