Testirajte svoju fleksibilnost uz ove 3 jednostavne vežbe: Da li ste položili?

Proverite da li ste dovoljno fleksibilni uz ove vežbe koje vam u suprotnom mogu pomoći da postanete.

“Pre sam to mogla da izvedem”-  e pa, pravo je vreme da testiramo stare mogućnosti!

Ovo su kratke i jednostavne vežbice kojima možete testirati vašu fleksibilnost. Naravno, ne govorimo o onoj fleksibilnosti kada se pete druđe sa potiljkom ili balerinini pokreti i ravno urađenim špagama, već je reč o vežbama koje smo svi radili nekada, barem na časovima fizičkog kao vrstom zagrevanja.

Ukoliko uspete uraditi ove vežbe pravilno onda ste po proceni mnogih stručnjaka fleksibilni.

1. Pružanje ruku 

Pokušajte u ravno sedećem položaju (ili stajaćem) dodirnuti prste na nogama bez pomeranja kolena. Ova vežba je odlična za zatezanje listova, leđa, kao i ruku

2. Dohvat ruku iza leđa

Probajte da u ovakvom položaju što više uhvatite vašu suprotnu ruku. Uz pomoć ove vežbe pokrećete mišiće leđa kojim se ne bavimo često.

3.Turski sed

Sedite u položaj turskog sedenja, kolena lagano pritiskajte sve niže zemlji. Ovo istezanje dobro je za aktiviranje unutrašnjih mišića butina.

Ovo su tri vežbe koje su sasvim dovoljne kao mini test fleksibilnosti, a kako biste je poboljšali, dovoljno je da ih praktikujete u kombinaciji sa još po kojim  svakodnevno kao vrsta istezanja. Pokušajte ujutru nakon buđenja, odličan način da probudite i mišiće, poručuje “nytimes.com”

Da li ste položili ovaj mini test?

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.