logo transparend vojvodina uzivo

Tesla povlači 16.000 vozila zbog problema sa pojasevima

Tesla obaveštava vlasnike Modela S i Modela X o potencijalno problematičnim pojasevima; najavljeni besplatni pregledi i popravke

Kompanija Tesla odlučila je da povuče sa tržišta gotovo 16.000 vozila Modela S i Modela X, proizvedenih između 2021. i 2023. godine. Ova odluka doneta je zbog mogućnosti da pojasevi na prednjim sedištima možda nisu pravilno povezani nakon popravke.

Ako pojasevi nisu adekvatno pričvršćeni, postoji rizik da neće pružiti neophodnu zaštitu u slučaju saobraćajne nezgode, što može povećati rizik od povreda, upozorava Tesla u svom saopštenju.

U martu ove godine, američki regulatori za bezbednost na autoputevima pokrenuli su istragu o mogućim problemima sa Teslinim sigurnosnim pojasevima. Do sada, Tesla nije obaveštena o bilo kakvim incidentima, povredama ili smrtnim slučajevima koji bi mogli biti povezani sa ovim problemom.

Tesla planira da obavesti vlasnike ovih modela vozila o potencijalnom problemu, obezbedi besplatne preglede i, ukoliko bude potrebno, izvrši pravilno povezivanje sigurnosnih pojaseva ili zameni ceo sklop.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.