logo transparend vojvodina uzivo

Tesla Cybertruck ipak stiže u Evropu, ali sa ovim promenama

Mask je istakao da će evropska verzija Cybertrucka morati da pretrpi značajne promene u dizajnu kako bi bila u skladu sa zahtevima tržišta

Nakon što je Tesla Cybertruck lansiran na američkom tržištu, ljubitelji ovog futurističkog električnog pickupa u Evropi mogu da očekuju njegov dolazak do 2025. godine. Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, najavio je proizvodnju globalne verzije Cybertrucka koja će zadovoljiti međunarodne propise.

Mask je istakao da će evropska verzija Cybertrucka morati da pretrpi značajne promene u dizajnu kako bi bila u skladu sa zahtevima tržišta.

„Planiramo sertifikaciju za druga tržišta naredne godine, ali ove godine je Cybertruck dostupan samo za Severnu Ameriku“, izjavio je Mask na Teslinom Investor Dayu 2024.

Prema Masku, automobil je prvobitno dizajniran prema američkim standardima kako bi se izbegla dodatna ograničenja koja bi mogla pogoršati kvalitet proizvoda. Međutim, Tesla će razviti specijalnu verziju Cybertrucka prilagođenu evropskim i kineskim propisima, ali tek nakon što se postigne veća proizvodnja.

„Visoki proizvodni troškovi i dalje predstavljaju izazov za Cybertruck, koji se proizvodi u manjim količinama u poređenju sa Model Y SUV-om i Model 3 sedanom“, objašnjava Mask.

Mask je naglasio da je prelazak sa prototipa na masovnu proizvodnju izuzetno težak, a dodatno smanjenje troškova za 20% još izazovnije. Tesla ima dovoljnu potražnju za Cybertruckom u drugim delovima sveta, ali je ključ u postizanju velikih proizvodnih kapaciteta i smanjenju troškova pre nego što vozilo bude sertifikovano za druga tržišta.

„Moramo postići veliku proizvodnju, smanjiti troškove – što je veoma intenzivan proces – i sertifikovati automobil uz neophodne dizajnerske promene kako bi bio usklađen sa međunarodnim propisima“, zaključio je Mask.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.