Teško povređen radnik obezbeđenja na železničkoj stanici u Pančevu

PANČEVO – Jedna osoba je teže povređena jutros u železničkoj stanici Pančevo Glavna kada je došlo do strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije.

Naveli su da je povređen radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja i da se nesreća dogodila na pružnom koloseku, dok je obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici.

„Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar“, naveli su u saopštenju iz ovog preduzeća. Podsećamo da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova. U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava“, saopštili su iz Infrasturkture železnica Srbije.

Iz ovog preduzeća su još jednom apelovali da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.