Teška priča, Novak zatvoren sa 33 osobe koje traže azil! Melburnom se šire protesti, tačka ključanja je sve bliže

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Grad domaćin prvog grend slema u sezoni suočava se sa velikim problemima

Odlučila je Vlada Australije da Novaka Đokovića proglasi svojevrsnim liderom antivakserskog pokreta. Srpski as je “žrtveno jagnje” glavna meta “lova na veštice” u Australiji.

Izgleda da su sami sebi zarili nož u leđa takvim potezima. Dok se u Melburnu, kao i u celom svetu s velikom pažnjom prati svaka vest o sudskom procesu, i dok se čeka presuda koja će biti izrečena u noći između subote i nedelje po našem vremenu, narod polako izlazi na ulice.

Glavnim gradom Viktorije šire se protesti, uglavnom antivakserske tematike, ali je bučno i ispred hotela za izbegla lica u kojem je zatvoren Đoković.

Zatvoren. Novak Đoković. Najbolji svetski teniser. Doskora nezamislivo! Đoković svoje dane u kojima mu je oduzeta sloboda provodi među četiri zida, uz stalnu pratnju dva policajca, a u hotelu se pored njega nalaze i 33 osobe koje od Australije traže azil.

A ispred su, pored velikog broja medija i aktivisti koji se bore za prava izbeglih lica. Mira očigledno nema, kako za Novaka, tako i za ostale učesnike u procesu.

Dopiru sigurno i do njih povici sa ulica, ni njima nije svejedno. Kada se tome doda i potencijalna reakcija srpske zajednice u Australiji, deluje kao da će temperatura u ovoj državi biti veoma, veoma visoka. A vreme odluke se bliži. Tačka ključanja je tek nekoliko sati daleko.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: