Temerinski đaci dobili nov sportski teren za rukomet, mali fudbal i košarku (FOTO)

TEMERIN – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisani sportski teren u okviru OŠ „Kokai Imre“ u naselju Telep, u Temerinu.

Basta je rekao da je i ovaj završeni projekat u Temerinu, koji je u potpunosti finansirala Pokrajina, još jedna potvrda da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat kontinuirano ulažu u razvoj sporta i sportske infrastrukture širom AP Vojvodine.

„U Osnovnoj školi u Temerinu investirali smo preko 4,9 miliona dinara u rekonstrukciju terena za rukomet, mali fudbal i košarku. Školu pohađa 140 đaka od prvog do četvrtog razreda i oni će sada imati mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, istakao je Basta i dodao da je ovo ulaganje primer kako se vodi računa o jednakom ulaganju i u male i u velike sredine u cilju ostvarivanja kvalitetnih uslova za razvoj sporta.

U današnjem razgovoru sa predsednikom ove opštine Mladenom Zecom, Basta je naveo da su razmotreni planovi i potrebe u okviru realizacije novih sportskih projekata, te da je namera da se u Temerinu nastave ulaganja u obnovu sportske infrastrukture.

Predsednik Opštine Temerin istakao je da se rekonstruisani sportski teren nalazi u okviru isturenog odeljenja OŠ „Kokai Imre“, koju pohađaju i đaci OŠ „Petar Kočić“.

„Ovaj teren koji smo obnovili do sada je bio u veoma lošem stanju. Inače, ovo je drugi teren koji smo dobili uz pomoć Pokrajinske vlade. Prvi je obnovljen pre nekoliko godina u Starom Đurđevu, a zahvaljujući razumevanju resornog sekretarijata pre dve godine smo postavili nov parket u sportskoj hali u Temerinu“, istakao je Zec.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.