Tehnička škola Pančevo nabavila nove ormane za pripremnu laboratoriju

PANČEVO – Tehnička škola „23.maj“ u Pančevu kupila je pet ormana za pripremnu laboratoriju u koju se odlažu opasne materije koje se koriste u nastavi. Ormani su obezbeđeni zahvaljujući sredstvima koja je obezbedio Grad Pančevo.

Na taj način je obezbeđen kvalitetniji i sigurniji rad kako profesorima, tako i učenicima škole. Za ovu namenu Grad Pančevo je izdvojio 500 hiljada dinara.

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku podsetio je da Grad Pančevo sprovodi devet mera u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, među kojima je i poboljšanje konkurentnosti srednjih škola putem opremanja kabineta.

„U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grad Pančevo je izdvojio 13 i po miliona dinara u ovoj godini za pomenutih devet mera. Jedna od mera je poboljšanje konkurentnosti srednjih škola putem opremanja kabineta. U poseti smo Tehničkoj školi gde možemo da vidimo laboratoriju opremljenu ventilacionim uređajima, zato što se radi o opasnim materijama i bilo je neophodno da samu laboratoriju uredimo i opremimo sa ventilacionim uređajima da bezbednost bude na najvišem nivou“, rekao je Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje istakla je da Grad Pančevo pomaže školama na razne načine kako bi one poboljšale kvalitet nastave. Ona je dodala da Tehnička škola u Pančevu ima 842 učenika, 10 obrazovnih profila u četiri područja rada.

„Kao što znate Grad Pančevo svake godine izdvaja sredstva za opremanje kabineta. Ove godine je opremio jedan kabinet Tehničke škole i nama je pre svega važna bezbednost dece, ali i kvalitetna nastava i kvalitetan način rada“, rekla je mr Tatjana Božić.

 

Ormari u kojima se odlažu opasne materije koje se koriste u nastavi u Tehničkoj školi u Pančevu (Izvor: Grad Pančevo)

 

Jasna Milićev, direktorka Tehničke škole kaže da su na konkursu „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave” obezbedili sredstva za najsavremenije ormare za skladištenje opasnih hemikalija i praškastih materija.

“Nabavljena oprema potpuno je u skladu sa potrebama ISO savremenog standarda koji zadovoljava deo potreba za izvođenje redovne, praktične i projektne nastave, a po Školskom programu i u skladu sa Zakonom o hemikalijama Republike Srbije. Do sada su se opasne i samozapaljive hemikalije i praškaste materije skladištile i čuvale izvan domašaja učenika iz bezbednosnih razloga. Učenici su bili uskraćeni da nauče kako se pravilno rukuje skladištem hemikalija, te upoznaju kompletan rad u jednoj savremenoj laboratoriji. Nabavkom opreme za skladištenje hemikalija unapređen je kompletan obrazovni proces za sticanje kvalifikacija u području rada Hemija, nemetali i grafičarstvo, području rada Prerada hrane i Uslužnoj delatnosti – frizer. Konačno, na ovaj način zaštićena je i radna sredina od opasnih isparenja budući da ovi ormari poseduju specifične zaštitne ventilacione sisteme”, kaže Jasna Milićev.

Ona dodaje da je ostalo još da se nekom drugom prilikom nabave i vatrootporni ormari za sigurnije skladištenje zapaljivih hemikalija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.