Tehnička škola „23. maj“ iz Pančeva učestvuje u projektu „Mladi osluškuju“

PANČEVO – U prostorijama Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva 26. septembra održan je sastanak na kom su prisustvovali predstavnici škole i Kancelarije za mlade Grada Pančeva.

Cilj sastanka bio je uspostavljanje saradnje u okviru projekta „Mladi osluškuju – Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“, odnosno pružanje podrške učenicima, predstavnicima Učeničkog parlamenta škole.

U sprovođenju i promociji pomenutih akcija, učenici će imati podršku lokalnih institucija i organizacija, koje su se odazvale pozivu organizatora. Sastanku je, pored predstavnika škole, prisustvovala i koordinatorka Kancelarije za mlade iz Pančeva.

Do kraja godine, za predstavnike lokalne zajednice, kao i za učenike i nastavnike, biće održano nekoliko obuka koje za cilj imaju jačanje kompetencija u oblasti ljudskih prava, njihove zaštite i promocije.

 

Foto: Tehnička škola “23. maj” Pančevo

Projekat „Mladi osluškuju“ sprovode organizacije civilnog društva – Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku iz Beograda, a finansijski je podržan od strane Evropske unije. U projektu učestvuje 16 srednjih škola iz Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: