Ovaj popularni desert zapravo predstavlja voće obloženo šećerom i nanizano na bambusove štapiće. Tradicionlano se pravi od gloga, ali izuzetak možete bez problema da napravite…
Tanghulu od jagoda
Sastojci:
Jagode
Šećer
Voda
Priprema:
Za pripremu sirupa koristite šećer i vodu u razmeri 2:1.
Pripremite jagode (operite, očistite). Nabodite ih na jedan kraj ražnjića. Skuvajte šećer i vodu, napravite sirup. Isprobajte svoj sirup tako što ćete umočiti štapić u sirup, a onda u ledenu vodu. Znaćete da je sirup spreman, ako se odmah stvrdne u ledenoj vodi.
Nastavak pogledajt eu video-materijalu.
Pročitajte još:
Zašto maslac i jaja treba da budu sobne temperature?
Bez obzira da li ste kuvar početnik ili već iskusni po tom pitanju, sigurno ste naišli na neki recept koji naglašava da maslac i jaja treba da budu sobne temperature, te da ih ranije izvadite iz frižidera. I jako je važno da se na ovo ne oglušite da ne biste upropastili krajnji ishod. Izvadite ga na vreme […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.